Tämä ohje minulla on ollut ikuisesti vihkossani. Pihvit voi tehdä mistä vaan ruodottomasta kalasta. Itse käytän ihan pakasteseitä koska se on edullista ja ruodotonta. Huom. ohjeen voi puolittaa jos tekee pienemmälle perheelle. Nämä pihvit maistuu hyvin myös kalahampurilaisen välissä tai kylmänä ihan vaan vaikka leivänpäällä. Nam.

1247664338_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ainekset:

800g ruodotonta kalaa

2dl kermaa tai kermaviilia

n. 1dl korppujauhoja

n. 1dl sipulisilppua

1prk smetanaa

1 kananmuna

1tl suolaa

1rkl kuivattua tilliä

2tl sitruunapippuria

Ohje:

Jos käytät pakastekalaa sulata se ensin hyvin.  Laita kermaan turpoamaan korppujauhot. "Muussaa" kala esim. sauvasekoittimella "mössöksi". Kaada sekaan smetana, turvonneet korppujauhot, kananmuna, sipulisilppu ja mausteet. Sekoita hyvin. Paista voissa kullan ruskeiksi.  Tarjoa vaikka perunamuusin ja maalaiskasvistenkera.

Jos sinulla on pikkulettu paistinpannu niin pihvit on helppo paistaa siinä koska samalla saavat kauniin pyöreän muodon ja pannulle mahtuu hyvin se viisi pihviä kerrallaan.