Tämän kakun joskus tein kokeiluksi kun en löytänyt mistään kanakakun ohjetta. Yritän muistella nyt mitä oli kakun välissä. Koristelu on hyvin yksinkertainen koska tämä kakku syötiin ihan vaan perheen kesken. Silmänisku

1247224910_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247224947_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

OHJE:

Farzerin paahtoleipää saksilla muotoiltu pyöreään irtopohjavuokaan jossa leivinpaperi pohjalla.

Kostukkeena kanaliemikuutio.

TÄYTE 1:

hunajamarinoituja kanasuikaleita 450g

200g tuorejuustoa

kevyt majoneesia maun mukaan

1prk ananaspaloja

persiljaa, ripaus mustapippurirouhetta

TÄYTE 2:

Kalkkunaleikkeileitä n. 150g silputtuna

100g ruohosipulituorejuustoa

1dl majoneesia

mustapippurirouhetta ja ruohosipulia ripaus(voi olla kuivattua)

Paista kanasuikaleet tilkassa öljyä. Pieni ne mahd. pieniksi paloiksi. Anna jäähtyä. Lisää sekaan ananaspalat,  tuorejuusto, majoneesi ja mausteet. Laiten hetkeksi jääkaappiin maustumaan ja tee täyte 2.

Silppua kalkkunaleikkeleet ja lisää kulhoon tuorejuusto, majoneesi ja mausteet. Maista.

Vuoraa irtoreunapohjaisen vuoan pohja paahtoleivällä(muotoile saksilla sopivaksi palat), kostuta kanaliemellä ja laita täyteestä 1 puolet leipien päälle. Tee toinen kerros, kostuta ja laita täyte 2 tasaisesti leipien päälle, kolmas kerros-kostuta ja laita loput täytteestä 1 leipien päälle. Jälleen kerros leipää ja sitten kelmutettuna kostumaan jääkaappiin yön ylitse.

Ota kelmu pois kakun päältä ja irrotan vuoanreuna varovasti, siirrä kakku lastojen avulla pyöreälle tarjoiduvadille yms. Kuorruta kakku tuorejuusto-majoneesi seoksella(200g tuorejuustoa ja 1dl majoneesia)

Koristele kakku ohuenohuilla kalkkunaleikkeleillä(150g), persikoilla, kurkulla ja tomaatista muotoilulla "ruusulla".