1246883394_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mansikka-rahkakakku:

Pohja:

6 kananmunaa

2dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

½dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää joukkoon vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja perunajauho. Kaada sekaan(siivilänläpi pikkuhiljaa) ja vatkaa vain sen verran että jauhot ovat sekoittuneet. Kaada taikina voideltuun ja korppojauhotettuun vuokaan. Paista 175astatta ja n. 45min.

Täyte:

4dl vispikermaa

1prk(250g) maitorahkaa

1-2dl sokeria

2rkl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka ja sokerit. Maista että maku on tarpeeksi makea.

-Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Käytän itse kostukkeena sokerivettä(haaleaa vettä 2dl ja n. ½-1dl hienoasokeria). Laitan ensimmäinen pohja kakkulautaselle ja kostuta, sivele päälle MANSIKKAHILLOA tai sokeroituja siivotutteja tuoreita mansikoita ja kaada päälle ½ täytteestä. Nosta seuraava pohja kakulle ja toista sama. Kolmanen kakkupohjan päälle vain kostuke ja joko TUOREITA MANSIKOITA TAI PAKASTE MANSIKOITA n. 200g(tai niin että kakun päällynen täyttyy marjoista). Tee kiille kakkun marjojen päälle hyytelösokerin ohjeen mukaan.

Lopuksi vatkaa n. 2-3dl vispikermaa ja halutessasi voit värjätä sen punaisella elintarvikevärillä(jota saa mm. bake&party nettikaupasta), pursota kakun reunat vaahdolla. Näin kakku on valmis. ♥