Tämä jumalainen ihanuus löytyi kinuskikissan blogista. Voin sanoa että parasta ikinä maistamaani hyytelökakkua! Ja mikä ihaninta tämä on helppo tehdä!  Suosittelen kokeilemaan, ihastutte varmasti! Tein kakun päällisen hieman erilailla kuin original ohjeessa on. Eli kakun päälle laitoin vadelmia ja tein vadelmamehuun sekoitetun hyytelösokeri kiilteen.

Ainekset:

 

Pohja:
200 g domino-keksejä (vanilja & toffee)
50 g margariinia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 ½ dl Flora Vispiä (20 %)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä

200 g suomalaisia vadelmia(pakaste)

Kiille:
200 g pakaste vadelmia

2dl vadelma mehua

1.5dl hyytelösokeria

Ohje:

Peitä irtopohjavuoan pohja (24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata rasva mikrossa ja sekoita keksimurut joukkoon. Painele vuoan pohjalle.

Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Nosta liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi(kaada) täytettä vuokaan ja painele kahteen väliin vadelmia. Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä. Heiluttele vuokaa, niin saat pinnan levitysjäljet tasoittumaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h tai seuraavaan päivään.

Tee vadelmakiille hyytölösokeri rasian ohjeen mukaan. Eli valmiin kakun päälle vadelmia ja siihen vadelmamehuun tehty hyytelösokerikiille. Lusikoi hyytelösokeri hetken jäähtyneenä vadelmien päälle tasaisesti ja laita vielä hyytymään n. 20-30minuutiksi jääkaappiin. Irrota vasta tässä vaiheessa vuoan reuna irti ja revi leivinpaperi pois kakun alta.