Tämän ohjeen löysin, pitänyt pitkään lisätä mutta kuva oli kakusta hukassa. Pirkan sivulta pongattu.  (itselläni tuo päällä oleva suklaakuorrutus ei ole sama kuin tässä pirkan ohjeessa, tein siihen jonkun suklaa-voi-kermahässäkän, siksi se on täysin erinäköinen kun esim. pirkan sivuilla on kuva). Kannattaa tehdä tuo pirkan ohjeen mukainen kuorrutus päälle, varmasti parempi kuin tämä mitä itse käytin.

 


 

 
Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta
 
Kostutus
1 dl omenatäysmehua
1/2 dl lakkamehua sulaneista lakoista
 
Täyte
200 g (noin 2 dl) lakkoja (pakaste)
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl lakkahilloa
 
Kuorrutus
100 g taloussuklaata
1/2 dl vispikermaa
 
Reunoille
3 1/2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
 
Koristeeksi
  rouhittua suklaata
   

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (3 l). Vaahdota huoneenläm­pöiset munat ja sokeri  vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Ota sulaneista lakoista mehu talteen kostutusta varten. Vaahdota kerma, mausta se sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon lakat.

Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevyt mehuseoksella. Levitä pohjalevylle puolet lakkahillosta ja kermaseoksesta. Täytä samoin toinen väli. Kostuta kansilevy alapuolelta ja nosta kakun päälle. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa liukenee. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Kaada suklaakuorrutus kakun päälle keskeltä aloittaen. Vaahdota kerma, mausta sokereilla ja pursota vaahto reunoille. Koristele haluammallasi tavalla.