Pohja:
6 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää joukkoon vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja perunajauho. Kaada sekaan(siivilänläpi pikkuhiljaa) ja vatkaa vain sen verran että jauhot ovat sekoittuneet. Kaada taikina voideltuun ja korppojauhotettuun vuokaan. Paista 175astatta ja n. 45min.
Täyte:
säilykepersikoita iso purkki
3dl vispikermaa
½prk maitorahkaa
½dl sokeria
3rkl vaniliinisokeria
Vatkaa kerma kovaksi ja lisää siihen maitorahka, lisää lopuksi sokeri.
Ohje:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta sokerivedellä(ohje mansikkakussa). Leikkaa SÄILYKE PERSIKOITA pieniksi paloiksi ja lisää ne kakun päälle. Laita 1/2 täytteestä persikoiden päälle. Laita toinen pohja, kostuta ja toista sama(tai sitten käytä esim. aprikoosi marmeladia toiseen väliin persikoiden sijasta) ja päälle taas rahka-kermasekoitusta. Sitten kolmas pohja ja kostuta.
Koristelu:
Leikkaa kiiveistä ohuita siivuja ja asette kakulle. Tee sama persikoille ja asettele kakulle, voit laittaa päälle myös säilyke kirsikoita(puolita ne), säilykemandariinia ja viinirypäleitä. Kun kakun päällynen on täynnä hedelmiä tee siihen kiille hyytelösokerin pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuorruta sivut vispikermalla. (n. 2-3dl vispikermaa)
Kommentit