Tein poikieni 6v. synttäreille mustikkapiirakkaa. Oli hyvää!!!!

1249582076_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

AITO MUSTIKKAPIIRAKKA:

OHJE:

2½ dl maitoa
1 kpl kananmunia
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl kaardemummaa
1 pussi kuivahiivaa (a 11 g)
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

Lämmitä maito reilun lämpöiseksi (42 astetta on ihannelämpötila). Sekoita maitoon kananmunat, sokeri, suola ja kaardemumma. Lisää hiiva ja jauhot ja sekoita taikinaan pehmeä margariini. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Anna taikinan nousta leivinliinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi (puolisen tuntia).

Täyte

1 l mustikoita
2 - 2,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoa

Valmistus

Kauli taikinasta uunipellin kokoinen levy. Sekoita kulhossa desi sokeria ja 2 rkl perunajauhoa. Ripottele seos taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä mustikat sokeri-perunajauhoseoksen päälle. Sekoita loppu sokeri ruokalusikalliseen perunajauhoa. Ripottele seos mustikoiden päälle. Halutessasi voit tehdä taikinan lopuista ohuita nauhoja ristikoksi piirakan päälle. Paita 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.