Tämä kakun tein siskoni synttäreille. Oli kuulema herkullista. Ohje on pirkan sivuilta.

1247239769_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

2 kananmunaa

1dl sokeria

3rkl kiehuvaa vettä

3/4dl vehnäjauhoja

2rkl perunajauhoja

3rkl kaakaojauhetta

½tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Mittaa vehnäjauhot, kaakaojauhe, perunajauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi munavaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Siivilöi jauhoseos vaahtoon parissa erässä. Sekoita vatkaimen pienimmällä teholla. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 11-13 minuuttia.

Kostutus laimealla mustaherukkamehulla n. ½dl.

Täyte:

1l tuoreita mansikoita tai 500g pakastemansikoita sulatettuna.

1dl sokeria

5 liivatetta

3dl kuohukermaa

3tl vaniliinisokeria

1tlk(250g) maitorahkaa

2-3rkl sitruunanmehua

Irrota pohja vuoasta hiukan jäähtyneenä ja anna jäähtyä vielä hetken. Pese vuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperikiekko. Leikkaa leivinpaperista myös reunan korkuinen leivinpaperisuikale ja vuoraa sillä vuoan sisäreuna. Halkaise jäähtynyt pohja ja nosta pohjapuoli vuoan pohjalle. Kostuta pohja tasaisesti taputtelemalla sitä mehuun kastetulla pullasudilla.

Paloittele tuoreet mansikat täytettä varten(tai hieman kohmeisen pakastemarjat). Ripottele päälle puolet sokerista. Anna mansikoiden mehustua huoneenlämmössä. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniliinisokerilla ja nosta jääkaappiin odottamaan. Sekoita rahka,mansikat ja loput sokerista. Kuumenna sitruunanmehu pienessä kattilassa. Lisää kunnolla puristetut liivatteet kiehuvaan sitruuna mehuun ja sekoita hetki. Lisää liivateseos hiukan jäähtyneenä rahkaseokseen ja sekoita hyvin. Lisää kermavaahto rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle paistopinta päällepäin. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli.

Koristelu:

n. ½dl mansikkahilloa

1l tuoreita mansikoita tai pakastemansikoita n. 200g siivutettuina.

hyytelösokeria(ohjeen mukaan)

Seuraavana päivänä, irrota vuoasta reuna ja leivinpaperi. Nosta kakku lastojen avulla vadille. Levitä kakun pinnalle ohut kerros mansikkahilloa. Peitä pinta halkaistuilla tai viipaloiduilla mansikoilla. Valmista kiillehyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi se mansikoiden pinnalle ensin ohuesti ja sitten paksummin. Anna hyytyä kylmässä hetken aikaa.