Tässä pyöreä kala-katkarapuvoileipäkakku. Koristelu on taas hieman yksinkertainen koska kokeilin kakkua vain oman perheeni suihin. Nolostunut Maku oli aivan ihana vaikken ole hirveä katkarapu fani.

1247237727_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1 pkt tummaapaahtoa(fazer) ja 1pkt vaaleaa paahtoleipää.

Kostutus kasvisliemellä(5dl:aan yksi kasvisliemikuutio).

Täyte 1:

Kylmäsavulohta 200g

n. 10cm pala kurkkua

1dl tuoretta tilliä

1dl voileipäpikkelsiä

2rkl smetanaa

Paloittele kylmäsavulohi(silppua), kuutio kurkku pieniksi paloiksi ja silppua tilli. Sekoita aineet keskenään ja lisää pikkelsi ja smetana. Halutessasi joukkoon voi lisätä myös hieman tuorejuustoa ja mausteita(pippuri, suola)

Täyte 2:

n. 200g katkarapuja(pakaste)

1 tlk raejuustoa(200g)

1dl voileipäpikkelsiä

Hienonna sulatetut(sulata ohjeen mukaan) ja valutetut katkaravut ja sekoita joukkoon raejuusto ja voileipäpikkelsi.

Ohje:

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopiva pyöreä pala leivinpaperia. Leikkaa sitten veitsellä paahtoleivistä reunat pois ohuelti ja muotoile esim. saksilla tummastapaahdosta irtopohjavuoan pohjalle sopivat palat leipää. Kostuta kasvisliemellä(esim. pullasutia apua käyttäen, yksi reilu 2½dl:n kahvimuki riittää yleensä kostukkeeksi koko kakkuun). Laita päälle puolet täytteestä 1 ja muotoile vaaleasta paahdosta seuraava kerros leipää. Kostuta ja laita koko täyte 2 leipien päälle tasaisesti. Sitten taas tummaa paahtoa, kostutus ja loput täytteestä yksi. Viimeiseksi muotoile vielä vaaleasta paahtoleivästä viimeinen kerros ja kostuta hieman. Laita kelmu kakun päälle ja anna kostua jääkaapissa yön yli tai vähintään 6h.

Kuorrutus:

200g tuorejuustoa

½-1dl voileipäpikkelsiä

1rkl smetanaa/ranskankermaa tai vaikka kermaviiliä

Kuorruta kakku tasaisesti päälle ja reunoille!

Koristele kylmäsavulohirullilla, kurkulla, tillillä, tomaatilla ja kananmunilla ja vaikka katkaravuilla.