Tämä on minusta se "aidoin" suklaakakkuohje jota olen kauan kaipaillut. Tämä siis maistuu niin paljon samalle kun ravintoloiden herkulliset ja ihanat suklaajälkkärikakut. Pusu Olen kokeillut kakkua myös valkoisesta suklaasta ja TOIMII! Todella hyvää oli myös niin. Ainut että kermaa ei kannata lisätä siihen kakun päälle sulatettavaan suklaaseen jos tekee valkoisesta suklaasta. Ja kannattaa muistaa että tätä kakkua ei koskaan saisi päästää ylikypsäksi. Seuraavana päivänä kakku on vaan parempaa koska on ihanasti jähmettynyt jääkaapissa. :)

1247223722_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:
200 g taloussuklaata (tai valkosuklaata)

200 g  margariinia

4 munaa

2 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta(jätä pois jos käytät valkoistasuklaata, korvaa tava jauhoilla) 

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

 Kuorrutus:
150 g  taloussuklaata (tai valkosuklaata)
1 dl kermaa (älä lisää jos käytät valkoista suklaata)
1 rkl margariinia
 
Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista.
Anna kakun jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
Kakun päälle voi ripotella esim. mantelirouhetta tai muita pähkinärouheita.