Tätä kanapiirakkaa tein tyttären 2v. synttäreille ja oli hyvää.
KANA-FETAPIIRAKKA:
Pohja:
250g voita tai margariinia
4-5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
250g maitorahkaa
Nypi jauhot(sekoita leivinjauhe myös tähän) sekaisin hieman pehmenneen voin kanssa. Kun jauhot ja rasva on kivoina nokareina lisää maitorahka ja sekoita palloksi.
Kaulitse taikina isolle uuni pellille tasaisesti. Käytä jauhoja apuna jos tarttuu kiinni kaulimeen.
Täyte:
450g broilerin marinoimattomia fileesuikaleita
½ pussia Paprikasekoitusta(pakaste, pirkka)
Fetapaloja(tai pirkan salaattikuutioita)
Miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
currya, mustapippurirouhetta, suolaa, kuivattua persiljaa
2 prk kermaviilia
2 kananmunaa
200g juustoraastetta
Ohje:
Paista kanasuikaleet kypsiksi ja pilko niitä pienemmiksi samalla, mausta suolalla, pippurilla, currylla ja persiljalla.
Levitä kanasuikaleet pohjan päälle. Kaada puoli pussia paprikasekoitusta kanojen päälle tasaisesti, lisää fetapalat ja puolitetut tomaatit.
Sekoita kulhossa kahteen kermaviiliin kananmunat ja ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta. Levitä tasaisesti piirakan päälle. Lopuksi lisää juustoraaste.
Paista uunin alatasolla 175asteessa ja n. 30-60min. (piirakkaa kannattaa katsoa n. 10min välein)
Kommentit