Tämän kakun tein poikien 4v. synttäreille. Kakku oli ihan ok, mutta jos joskus vielä tämän teen jätän tuon sitruunan pois pohjasta. Osa vieraista piti mausta, osa hieman karsasti uutta makua kakussa. Ohje on pirkan sivuilta. (kuva on todella huono koska jouduin sen rajaamaan isommasta kuvasta, laatu huononi hurjasti).

1249138773_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mansikkaperhoskakku:

 
Pohja:
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
50 g voita tai margariinia
2 3/4 dl maitoa
1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
Vuokaan:
voita tai margariinia
Pirkka korppujauhoja
Kostutus:
1 1/2 dl omenatäysmehua
Täyte:
2 tlk (à 2 dl) vispikermaa
2 tlk (à 250 g) rahkaa
4 tl vaniliinisokeria
noin 1/2 dl sokeria
1 ps (500 g) mansikoita
Koristeeksi:
Englannin lakritsikonvehteja
koristerakeita
mehupilli

1. Voitele ja korppujauhota 1 litran kakkuvuoka. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sulata rasva, sekoita siihen maito, sitruunan mehu ja raastettu sitruunan kuori ja sekoita jauhoseoksen kanssa hyvin sekaisin. Älä kuitenkaan sekoita sitkeäksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 30-35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa kakku.

2. Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta omenamehulla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla. Viipaloi kohmeiset mansikat kakun väliin. Levitä kermarahkasta täytteeksi noin 1/3, loppu jää kakun päälle. Pidä täytettyä kakkua painon alla kylmässä noin puoli tuntia.

3. Jaa kakku kahtia ja aseta puolikkaat tarjoiluvadille kutenperhosen siivet. Peitä perhonen rahkaseoksella. Koristele karkeilla ja pistä mehupillin pätkät tuntosarviksi.

Vinkki! Mansikan voi helposti korvata esimerkiksi persikalla.