Kiireisen pelastus on Apetit peruna&keittokasvikset. Niillä loihtii hetkessä keiton kun keiton eikä tarvitse alkaa kuorimaan perunoita sun muita kasviksia. ♥ Tässä ohje nopeaan lohikeittoon joka maistuu varmasti perheen pienimmillekkin(ainakin meillä maistui vaikka nirsoja ovatkin). Lisäsin keittoon vielä yhden ylimääräisen keittojuurespussin koska minusta keitossa pitää olla kasviksia. Kieli ulkona

1249135198_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

LOHIKEITTO:

1pss peruna&keittokasviksia (apetit)

1pss keittojuureksia tai kasvissuikaleita

1pkt(300g) valmiita lohisuikaleita(marinaadissa) (esim. pirkka)

1½l vettä

1prk kuohukermaa(2dl)

mustapippurirouhetta(1tl)

suolaa(½-1tl)

tilliä(1rkl)(kuivattua)

1 kalaliemikuutio

1rkl voita

Kaada kattilaan vesi ja kalaliemikuutio, odota että vesi kiehahtaa ja lisää sekaan perunakasvissekoitus ja pussillinen keittojuureksia. Mausta pippurilla ja suolalla, sekoita. Anna kiehua hiljalleen n. 10min. Kokeile että perunat ovat melkein kypsiä ja lisää sekaan raa'at lohisuikaleet, sekoita. Anna perunoiden ja lohen kypsyä vielä n. 5-10min. Tarkasta kypsyys ja lisää lopuksi sekaan kuohukerma, sekoita ja anna kiehahtaa. Maista tarviiko vielä suolaa ja lopuksi lisää tilli ja nokare voita. Keitto on valmis tarjoiltavaksi.