Fazer tummaa paahtoa ja vaaleaapaahtoa(molempia yksi pkt).
Täyte 1:
150g kylmäsavulohta
½dl tuoretta tilliä
n. 10cm palanen kurkkua
1rkl smetanaa/ranskankermaa
½dl voileipäpikkelsiä
Paloittele kylmäsvulohi pieneksi silpuksi ja sekoita sekaan pilkuttu tilli ja silputtu kurkku. Lopuksi sekaan smetana ja pikkelsi.
Täyte 2:
3 kananmunaa
n. 1rkl suolakurkkua(tai samanverran kurkkupikkelsiä)
tujaus voileipäpikkelsiä
1tl currya
(jos maku liian vahva voi loiventaa smetanalla)
Keitä muna koviksi, anna hieman jäähtyä, kuori ja murskaa haarukalla. Sekoita joukkoon pieneksi silputtu suolakurkku ja lisää mausteet ja pikkelsi.
Täyte 3:
Lämminsavulohta 150g
tujaus tilliä
tuorejuustoa 100g
voileipäpikkelsiä(½dl)
Paloittele(revi) lohi pieniksi paloiksi, sekoita joukkoon tilli, tuorejuusto ja lopyksi pikkelsi. Jos maku on liian vanha mieleesi voi loiventaa jälleen smetanalla. (halutessa laittaa sitruunapippuriakin täytteisiin).
Kostutus:
5dl vettä johon sekoitettu kasvisliemikuutio.
Ohje:
Ota paahtoleivistä reunat pois uhuelti. Laita tarjottimelle kaksi palaa vierekkein aina niin että paloista tulee kolmen parin pitko. :) Kostuta kasvisliemellä ja laita täyte 1 päälle. Seuraavaksi toinen kerros vaalealla paahdolla, kostutus ja päälle täyte 2. Sitten kolmas väli tummapaahto, kostutus ja täyte 3. Viimenen kerran jälleen vaalealla paahdolla ja kostutus. Peitä kelmulla kunnolla kakku ja anna kostua kaapissa seuraavaan päivään(kakku kannattaa tehdä illalla).
Koristelu:
1 rasia tuorejuustoa(200g)
1dl voileipäpikkelsiä
2rkl ranskankermaa(smetanaa)
halutessa persiljaa tai ruohosipulia(kuivattua)
Kuorruta kakku seoksella kauttaaltaan lastaa tai veistä käyttäen. Jos haluat pursottaa reunat kannattaa varata kaksinkertainen määrä ja tehdä seoksesta hieman notkeampaa.
Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta mutta minulla oli tässä kakussa korsiteena:
kylmäsavulohta 150g
kananmunia 3kpl
sitruuna siivuja
tilliä ja persiljaa
kurkkua
Kommentit