Näitä voisi syödä het sen 5kpl yhteen menoon. Ihania.

Ohje:

5 dl

vettä

 
 

1pss

kuivahiivaa

 
 

1rkl

sokeria

 
 

5 dl

vehnäjauhoja

 
 

1 tl

suolaa

 
 

5 dl

sämpyläjauhoja tai
kaurahiutaleita

 
 

50g

voita

Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Alusta jauhot joukkoon ja sämpyläjauhot/kaurahiutaleet ja lisää viimeiseksi sulatettu voi, alusta(vaivaa) niin kauan kunnes taikina irtoaa reunoista, vältä kumminkin lisäämästä jauhoja ettei taikinasta tule liian kovaa, mutta jos taikina pahasti vielä näyttää löysältä lisää jauhoja ½-1dl.. Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä vähintään tunti.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen palaan ja leivo tangoiksi. Leikkaa tangot noin 20 palaan. Muotoile palat sämpylöiksi. Nosta palat pellille ja anna kohota leivinliinan alla. Voitele munalla, maidolla tai tilkalla vettä. Päälle voi laittaa koristeeksi seesaminsiemeniä tai vaikka kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa noin 15 min.