Näitä tehdään aika usein meidän perheessä. Täytteenähän voi olla ihan mitä vaan ja maistuu hyvin lapsille juurikin muotonsa vuoksi. Tomaattikastike on tärkeä ja se että muistaa kohottaa pohjan hyvin!

Pohja:

2dl vettä

1pss kuivahiivaa

1tl suolaa

1rkl sokeria

½dl öljyä

n.5-8dl vehnäjauhoja

Lisää lämpimään veteen kuivahiiva ja sekoita. Lisää sitten suola, sokeri ja öljy. Sitten pikkuhiljaa sekoita ensin vispilällä jauhoja ja kun käy liian raskaaksi(taikina meinaa tarttua vispilään) niin jatka käsin. Älä lisää liikaa jauhoja, taikina on hyvä kun se hieman vielä tarttuu sormii mutta irtoaa kumminkin kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vähintään kaksinkertaiseksi(tähän menee aikaa n. 1h)

Kun taikina on hyvin kohonnut kaada se jauhotetulla pöydälle ja kaulitse levyksi(jauhoita myös kaulinta jos meinaa tarttua taikinaa). Leikkaa veitsellä taikinalevystä pyöreitä pikku pizzoja ja laita ne uuni pellille. Tee niin monta kun saat taikina levy jämistä aina kaulittua uudestaan ja leikattua! 

Tomaattikastike pohjalle:

Paseerattua tomaattia purkki

2rkl ketsuppia

ripaus suolaa

2rkl sokeria

2rkl tomaattipyrettä

1rkl oreganoa

Sekoita aineet keskenään!

Laita pikkupizzojen päälle tomaattikastiketta ja haluamaasi täytteitä. Esim. kinkkusuikaleet, paprikapalat(silppu) ja ananaspaloja. Toinen meidän perheen lempi täyte on: tonnikalapalat öljyssä, meetwurstisiivuista leikattua rouhetta ja kirsikkatomaatit puolitettuna.

Päälle juustoa ja halutessa pizzamaustetta tai oreganoa. Uunissa 225 ja n. 10-15min.