Tässä kakku joka oli myös tarjolla tyttären synttäreillä. Oli hyvää noin niinkun kasviskakuksi. Viaton Ohjeen pohjan löysin Marien blogista ja muuntelin sitä hieman kun ei meidän kaupasta löydy ihan kaikkea mitä hänellä oli upeassa kakussaan ja itse en pidä auramurusta jota hän käytti kakussa(vaihdoin sen fetaan).

1247221407_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

Fazerin ruispaahto ja fazerin venhäpaahtoa paketit.

Kostuke:

5dl vettä liotettu yksi kasviliemikuutio

Täyte 1:

1prk ananasmurskaa

1prk ranskankermaa

1 omena

100-150g fetaa(joko itse murennettu(apetit) tai valmista fetamurua)

mustapippurirouhetta ripaus, tuoretta persiljaa silputtuna n. ½dl

Täyte 2:

2 porkkanaa

1prk ananasmurskaa

1prk(200g) raejuustoa

100g ruohosipulituorejuustoa

1dl voileipäpikkesiä

mustapippurirouhetta ripaus ja ripaus suolaa.

Kuorrute:

1dl voileipäpikkelsiä

300g tuorejuustoa

Ohje:

Poista paahtoleivistä reunat ohuesti. Laita kaksi paahtoleipää rinnakkain tarjottimelle aina niin että niistä tulee kolmen parin pötkö(käytä ekassa kerroksessa tummaapaahtoa). Kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä hiukan.

Tee täyte 1. Valuta ananasmurskasta mehu pois hyvin, lisää sekaan ranskankerma, kuorittu ja pieneksi kuutioitu omena, murennettu feta ja mausteet. Maista tarviiko täyte lisää mausteita.

 Laita puolet fetatäytteestä tasaisesti leipien päälle. Laitaa vaaleata paahtoa toiseen kerrokseen ja tee täyte 2. Kuori ja raasta porkkanat, sekoita porkkaraasteeseen valutettu ananasmurska, raejuusto, voileipäpikkelsi, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja maista.

Kostuta toinen kerros ja lisää siihen puolet täytteestä 2. Jatka loppu kakku samanlailla kun teit kerroksen 1 ja 2, muista kostuttaa joka väli. Päällimäiseksi tulee siis vaaleaapaahtoa 6palaa. Laita lopuksi kelmua kakun päälle hyvin ja anna kostua jääkaapissa seuraavaanpäivään tai vähintään 6h.

Kuorruta kakku tasaisesti tuorejuusto-pikkelsi sekoituksella veistä tai lastaa apunakäyttäen. ja koristele.

Koristeena voi käyttää erilaisia juustoja, viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja, persiljaa, jääsalaattia, ananasta, säilyke mandariinia jne.