Kokeilin tätäkin sitten taannoin kun ohjeen löysin jostain ruoka lehdestä. Ei ollut kyllä minun makuuni mutta kahvivieraat kyllä tykkäsi. Ehkä se oli tuo mäti joka tökki minulla. Voisi olla hyvää jos jättäisi sen pois. Toisekseen en ehtinyt koristella "lottaa" mitenkään joten se näyttää hieman ankealta. :(
Pohja:
50g margariinia
1dl vehnäjauhoja
2½dl maitoa
2½dl ruokakermaa
½tl suolaa
3 munaa
Sulata rasva kattilass ja lisää siihen vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Lisää maito ja kerma, kuumenna kiehuvaksi koko ajan hämmentäen. Hauduta muutama minuutti mutta varo ettet polta "taikinaa" pohjaan. Anna seoksen jäähtyä ja lisää suola ja vaahdoksi vatkatut muna. Kaada taikina öljytylle leivinpaperille uunipellille tasaisesti.
Paista pohjaa 175astetta ja n. 15-20min.
Kumoa kypsä pohjalevy öljytylle leivinpaperille.
Täyte:
6 liivatetta
kylmää vettä
150g kylmäsavulohta
150g mätitahnaa
2 prk kermaviilia
1 nippu tilliä hienonnettuna
1 nippu ruohosipulia hienonnettuna
1tl sitruunapippuria
2½dl vispikermaa
½ sitruunan mehu
(itse laittaisin jotai täytteeseen joka antaisin hieman makeutta, ehkä ripaus sokeria?)
Laita liivatteet kylmään veteen noin 5minuutiksi. Sekoita suikaloitulohi, mätitahna, kermaviilit, tilli ja ruohosipuli ja mausteet keskenään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita vaahto muihin täyteaineisiin. Pusella liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaien muiden täyteaineiden joukkoon. Levitä jäähtyneelle pohjalle ohut kerros täytettä. Kierrä pohjalevy molemmilta pitkiltä sivuilta keskustaan päin rullalle, jolloin saat kaksi ohutta rullaa. Halkaise pohjalevy keskeltä että saat rullat irti toisistaan. Leikkaa molemmat rulla ohuiksi viipaleiksi TERÄVÄLLÄ veitsellä ja vuoraa niillä n. 2litran vetoinen vuoka. Kaada lopputäyte vuokaan viipaleiden päälle. Annan hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa seuraavana päivänä lotta tarjolle. Koristele lohiruusukkeilla, sitruunaviipaleilla, tillillä tai vaikka herneenversoilla.
Kommentit