Tämä ohje pirkan sivuilta. Aivan ihanan makuinen, mutta jos karsastaa tuota appelsiininmakua suklaakakussa niin suosittelen kostuttamaan kakun vaikka ihan sokeri-vedellä.

Kakkupohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
 
Täyte
4 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
1/2 dl konjakkia (tai sitruunanmehua)
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
   
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
 
Kostutus
2 dl appelsiinimehua
 
Kuorrutus
100 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
 
Pinnalle
  suklaalastuja

 

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.

2. Pane liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa(tai mikrossa) ja vedestä puristetut liivatelehdet lämpimässä konjakissa.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja konjakkitilkkaan sulatetutliivatelehdet.

Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.

4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.

5. Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa(tai mikrossa) ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoakakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto.

Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä, ripottele suklaalastut kakun pinnalle.