Tämän kakun tein tyttären 2v. synttäreille. Oli muuten mielettömän hyvää. Pongasin ohjeen kinuskikissan blogissa (jolla muuten UPEITA ohjeita blogissaan!!) ja muuntelin hieman ohjetta mieleisekseni. Hymy

1247218665_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

200g kaurakeksejä

100g voita tai margariinia

Täyte 1:

2 liivatetta

130g valkosuklaata(panda)

120g smetanaa

2dl kuohukermaa

100g vaniljatuorejuustoa(sunnuntai)

3rkl vanilliinisokeria ja maun mukaan(KANNATTAA MAISTAA TÄYTETTÄ) myös sokeria.

Täyte 2:

3 liivatetta

200g mansikoita (miel. tuoreita)

½-1dl sokeria(maun mukaan)

1rkl vaniliinisokeria

2dl kuohukermaa

100g valiljatuorejuustoa

Ohje:

Leikkaa irtopohjavuoan(halkaisija 26cm) pohjalle pohjan kokoinen pyöreä leivinpaperipala. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja sekoita keksimurskaan sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita vuoka hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Laita täytteen 1 liivatteet kylmään veteen. Vatkaa täytteen 1 kerma vaahdoksi, lisää sinne tuorejuusto varovasti sekoittaen. Sulata valkosuklaa mikron kestävässä kulhossa (aikaa sulatukseen menee n. minuutti, sulaa todella nopeasti). Sekoitan täytteeseen valkosuklaa, maista ja lisää halutessasi sokeria ja vaniliinisokeria. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja lisää sinne liivate, sekoita lusikalla kokoajan niin että liivate sulaa kattilassa tasaisesti. Ota pois liedeltä ja anna hetki jäähtyä. Lisää liivate täytteeseen kokoajan varovasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. 30minuutiksi.

Vatkaa täytteen 2 liivatteet kylmään veteen. Vatkaa jälleen kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto. Murskaa n. 200g mansikoita kulhossa(sauvasekoittimella) ja lisää reilu puolet mansikkasurvoksesta kerma-tuorejuustoseokseen ja lisää maun mukaan sokeria. Kaada kattilaan loput mansikka survoksesta, kiehauta ja sulata pehmenneet liivatteet(purista liivatteista kunnolla vesi pois) kattilassa. Jäähdytä hieman ja kaada loput mansikka-liivate seoksesta täytteeseen. Sekoita kokoajan tasaisesti. Kaada täyte hyytyneen valkosuklaa täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa VÄHINTÄÄN 4h(kakun pitää olla kunnolla hyytynyt), mielellään yön yli(kunnolla peitettynä).

Irrota hyytyneestä kakusta irtopohjareuna pois varovasti ja koristele kakku esim. mansikoilla.