Tämän tein kahvipöytään ihan kokeilun halusta. Itse en kauheasti välittänyt mutta vieraat kyllä pitivät. Ohje jälleen pirkan sivuilta.

Ainekset:

 


 

 
Pohja
200 g hapankorppuja
1 dl maitoa
100 g Pirkka juoksevaa kasviöljyseosta
 
Täyte
2 tlk (300 g) ranskankermaa
7 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu
400 g kylmäsavukirjolohta
1 dl hienonnettua ruohosipulia
1 dl hienonnettua tilliä
3/4 tl suolaa
ripaus sokeria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl valkopippuria
4 dl vispikermaa
 
Koristeluun
  kirjolohiruusukkeita
  ruohosipulia
  tillinoksia
  sitruunaviipaleita


 

1.Hienonna hapankorput monitoimikoneessa ja lisää jauhelmaan maito ja rasva. Kiinnitä irtopohjavuokaan leivinpaperi. Taputtele muruseos vuoan pohjalle ja paperin päälle tiiviiksi kerrokseksi ja nosta kylmään.

2. Pane liivatelehdet veteen pehmenemään kymmeneksi minuutiksi. Leikkaa kirjolohesta koristeiksi vinoja viipaleita noin 100 g. Paloittele loput kalasta pieniksi kuutioiksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Puserra liivatelehdet vedestä kuiviksi ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Anna hiukan jäähtyä. Sekoita ranskankerman joukkoon lohikuutiot, tilli-ja ruohosipulisilppu, liivateseos ja mausteet. Lisää lopuksi vatkattu kerma. Kun seos alkaa hyytyä, kaada se vuokaan hyytymään seuraavaan päivään.

4. Irrota hyytelö veitsellä vuoan reunasta ja poista irtoreuna. Nosta torttu papereineen tarjoiluvadille. Koristele ja tarjoa kylmänä!