Tämä kakku syötiin suoraan sanottuna käsistä. Maku oli ihanan jouluinen!

Ohje:

Pohja:

200g pipareita(tai muita keksejä mielen mukaan)

75g voita tai margariinia

Murskaa piparit, sulata margariini ja sekoita se pipareiden joukkoon. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja kaada keksiseos pohjalle tasaisesti(painele lusikalla).

Täyte:

200g tuorejuustoa(maustamaton)

2.5dl vispikermaa

1rkl vaniliinisokeria

1dl sokeria

Reilu puolikaspurkki luumumarmeladia(maun mukaan).

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto luumuhilloon, lisää sokerit. Nostele kerma sekaan.

Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.

Kun liivatteet ovat pehmenneet laita levy päälle ja pieneen kattilaan tilkka vettä ja n. 1rkl luumumarmeladia, kiehauta ja sekoita joukkoon käsillä puristetut liivatteet. Anna hetken jäähtyä.

Sekoita liivateneste luumutäytteeseen nopeasti sekoittaen.

Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laitan kylmään hyytymään n. tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt tee päälle glögikiille.

Kiehauta n. 2.5dl glögiä(ja jos on niin murskattua puolukkasurvosta pari rkl väriä antamaan) sekoita sekaan 3 liotettua ja puristettua liivatetta. Anna hetki jäähtyä. Kaada kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 2tunniksi.