Nämä oli ihania ja vielä ihanampia seurvaana päivänä kun olivat yön muhineet rasiassa jääkaapissa. Namia.

Ainekset:

 

 

200 g margariinia/voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
noin 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
noin 1 dl Mantelilastuja
 
Täyte
1 rs (200 g) Appelsiinituorejuustoa
1 rkl tomusokeria
 
Koristeeksi
  Mantelilastuja

 

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa reilu 30 minuuttia ennen leipomista.

2. Leivo ensin puolet taikinasta (anna lopun taikinan odottaa jääkaapissa). Jaa taikinanpuolikas kahtia ja muotoile 2 tankoa. Jaa tangot 40 yhtä suureen osaan ja pyöritä palat palloiksi. Käytä apuna jauhoja.

3. Taputtele taikinapallot pellillä ohuehkoiksi kekseiksi ja koristele mantelilastuilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Anna jäähtyä. Leivo loppu taikina samoin.

4. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä veitsellä täytettä pikkuleipien sileälle puolelle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.