No tuli himo taas piirakkaan ja tein pitkästä aikaa kinkkupiirakkaa iltapalaksi. En ole suuri "kinkun" ystävä mutta diggasin kyllä tämän piirakan mausta(johtuu varmasti paljon siitä että pidän tuosta rahka-voitaikina pohjasta). Nauru (kuvaa en valitettavasti muistanut nyt ottaa, mutta ulkonäkö oli lähes sama kun muissakin tekemissäni piirakoissa). Jos haluaa kauniimman piirakan niin kannattaa tehdä se piirakkavuokaan, puolittaa vaan ohjeen kokonaisuudessaan niin tulee sopiva sellaiseen normaalikokoiseen vuokaan.

KINKKU-PEKONIPIIRAKKA:

Pohja:

250g voita tai margariinia

4-5dl jauhoja

1tl leivinjauhetta

250g maitorahkaa

Nypi jauhot(sekoita leivinjauhe myös tähän) sekaisin hieman pehmenneen voin kanssa. Kun jauhot ja rasva on kivoina nokareina lisää maitorahka ja sekoita palloksi.

Kaulitse taikina isolle uuni pellille tasaisesti. Käytä jauhoja apuna jos tarttuu kiinni kaulimeen.

TÄYTE:

2pss kinkkusuikaleita (eli 400g yhteensä)

1pkt pekonikuutioita tai 1pkt pekonia "silputtuna" (150g)

kirsikkatomaattia

2prk kermaviiliä

1 kananmuna

200g juustoraastetta

mustapippurirouhetta

kuivattua ruohosipulia

OHJE:

Laita uuni kuumenemaan 200asteeseen.

Levitä kaulitun pohjan päälle tasaisesti kinkkusuikaleet ja sen päälle pekonikuutiot/silppu, lohko kirsikkatomaatit puoliksi ja laita tasaisesti piirakanpäälle(voit käyttää myös ananasta jos et pidä tomaatista). Sekoita kananmuna-kermaviileihin ja mausta seos pippurilla ja ruohosipulilla, levitä seos tasaisesti piirakan päälle. Laita piirakka uuniin 10minuutiksi keskitasolle. Ota uunista pois ja levitä juustoraaste piirakalle tasaisesti, laitan takaisin uuniin alatasolle ja anna kypsyä n. 20-30min niin että pohja on varmasti kypsää.