Tässä ohje toisenlaiseen "kinkkukakkuun" jota olen tehnyt. Myös hyvää vaikka itse olenkin ihastunut tuohon omenatäytteeseen minkä ohje oli toisessa kinkkuvoikkarikakussani.

1247235758_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Fazerin tummaa paahtoa pkt ja vaaleaa paahtoa pkt.

Kostutus kasvisliemeen tai lihaliemeen.

Täyte 1:

300g palvikinkkua(voileipäkinkkua)

200g ruohosipulituorejuustoa

2rkl smetanaa

1dl voileipäpikkelsiä

ripaus mustapippurirouhetta

Pilko kinkku pieniksi suikaleiksi/paloiksi(käytän itse siis ihan tälläistä palvikinkkua jota laitetaan leivänpäälle), sekoitan kinkkuun tuorejuusto, smetana, pikkelsi ja mausteet.

Täyte 2:

200g maalaismaksapasteijaa (snellman)

1-2rkl smetanaa

1-2 viipaletta suolakurkkua(eli ihan vähän maun mukaan) 

Sekoita maksapasteijan sekaan smetana ja silputtu suolakurkku.

Ohje:

Poista paahtoleipien reunat ohuelti ja lado ensin tummaapaahtoa tarjottimelle aina kaksi rinnakkain niin että niistä syntyy kolmen parin rivi. Kostuta ja laita puolet täytteestä 1 leipien päälle tasaisesti. Lado nyt vaaleaapaahtoa(jotka saattavat olla hieman pienempia kun tummat paahdot joten saatat tarvita 2½paahtoa rinnakkain tai neljän rivin jotta saat kerroksesta samankokoisen kun ensimmäinen kerros oli) täytteen päälle, kostuta ja lisää täyte 2 kokonaan leipien päälle. Laita uusi kerros tummaapaahtoa, kostuta ja lisää loppu täytteestä 1. Sitten vielä vaalea leipäkerros, kostutus ja kelmutus kunnolla. Jääkaappiin maustumaan yön yli tai vähintään 6h. Kakun päälle voi halutessa laittaa leikkuulaudan ja sen päälle vaikka maitopurkin jotta kakku hieman tiivistyy samalla kun kostuu jääkaapissa.

Kuorrutus:

200g tuorejuustoa

½dl voileipäpikkelsiä

1rkl smetanaa

Kuorruta kakku kauttaaltaan tasaisesti kuorrutteella, myös reunat.

Koristele palvikinkulla, kurkulla(sivuille kurkku silppua), persiljalla, tomaatilla ja viinirypäleillä.