Tämän kakun tein viime joulukuussa. Olen yrittänyt miettiä ohjetta mutten ole 100% varma miten ohje meni. Tässä kumminkin suuntaa antava ohje(ehkä jopa oikea ohje, hih).

Ainekset:

Pohja:

200g dominokeksejä murskana ja sekoita joukkoon  n. 75g margariinia/voita.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi(pohjan ja reunan väliin ja laita vuoka "kiinni") kaada keksimuru-voi seos vuoanpohjalle ja tasoita esim. lusikalla tasaiseksi pohjaksi. Laita jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa kun teet täytteet.

Valkosuklaatäyte:

2 liivatetta

130g valkosuklaata(panda)

120g smetanaa

2dl kuohukermaa

100g vaniljatuorejuustoa(sunnuntai)

3rkl vanilliinisokeria

 

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, Lisää tuorejuusto varovasti sekoittaen. Sulata valkosuklaa mikron kestävässä kulhossa (aikaa sulatukseen menee n. minuutti, sulaa todella nopeasti). Sekoitan täytteeseen valkosuklaa, maista ja lisää halutessasi sokeria ja vaniliinisokeria. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja lisää sinne liivate, sekoita lusikalla kokoajan niin että liivate sulaa kattilassa tasaisesti. Ota pois liedeltä ja anna hetki jäähtyä. Lisää liivate täytteeseen kokoajan varovasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. 30-60minuutiksi.

Appelsiinimoussetäyte:

Valmis paketti appelsiinimoussea, kun olet ohjeen mukaan tehnyt täytteen lisää siihen 4 liivatetta. (eli liivatteet veteen likoamaan hetkeksi ja n. ½dl appelsiinimehua kiuhumaan, sulata siihen liivatteet ja sekoita hieman jäähtyneenä tasaisesti moussen joukkoon).

Kaada liivate-appelsiinimousse valkosuklaatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli(tai n. 4-5h). Koristele.