1pkt fazer tummapaahto ja 1pkt fazer paahtoleipä.
Täyte1:
300g palvikinkkua(itse paloittelen ihan tätä normi leivänpäällis palvia pieneksi "silpuksi)
1pkt ruohosipulituorejuustoa
1dl voileipäpikkelsiä
Puoli purkkia smetanaa tai ranskankermaa
2rkl ruohosipulia tai persiljaa(kuivattua tai tuoretta)
Paloittele kinkku silpuksi, sekoita juokkoon muuta aineet.
Täyte2:
2 omenaa
2-3rkl sinappikurkkusalaattia
½dl voileipäpikkelsiä
Silppua omena tai kuutio pieniksi paloiksi, lisää kurkkusalaatti ja pikkelsi.
Ohje:
Poista paahtoleipien reunat, laita kaksi palaa rinnakkain(alimmaiseen kerrokseen tummaapaahtoa) aina niin että yhdessä kerroksessa on kuusi leipäpalaa. Kostuta KASVISLIEMELLÄ(jos käytät maitoa on suolaa lisättävä täytteisiin hiukan). Lisää ensimmäiseen kerrokseen kinkkutäyte. Laita seuraavaan kerrokseen vaaleaa paahtoa, kostuta ja laita omenatäyte. Kolmas kerros taas tummaapaahtoa, kostutus ja päälle kinkkutäyte. Viimeinen kerros vaaleaapaahtoa ja hiukan kostuketta.
Peitä kakku tiiviisti kelmulla ja laita yöksi kostumaan jääkaappiin. (kakun päälle voi laittaa esim. leikkuulaudan ja sen päälle maitopurkin jotta kakku tiivistyy).
Seuraavana päivänä koristele kakku.
Käytän kakun viimeistelyyn aina tuorejuusto-pikkelsi sekoitusta. Eli suunnilleen sen 200g tuorejuustoa ja 1dl voileipäpikkelsiä(pirkalla halvin). Nämä sekaisin ja levitä täyte kakunpäälle tasaisesti veistä tai lastaan käyttäen.
Koristeet:
palvikinkku(kääritty rullalle)
kurkkusiivuja(keskelle puoliväliin asti leikattu viilto, kuvasta näkee miten aseteltu)
kirsikkatomaatteja puoliksi
tuoretta persiljaa
Kommentit